WAT KOST EEN KEUKEN WRAPPEN?

Je keuken laten wrappen is een slimme zet als je deze ruimte in korte tijd in het nieuw wilt steken, maar net zoals bij elke renovatie komen er natuurlijk kosten bij kijken. Bij Wrapvision geloven we alvast in de meerwaarde van goede interieurfolie en het loont dan ook de moeite om daarvoor te betalen. Aan de andere kant willen we niet dat je naderhand spijt hebt van je beslissing, praktisch of financieel, en daarom geven we je graag advies over de kostprijs van keuken wrap.

Hoeveel betaal je voor het plaatsen van wrap in de keuken, waar is de prijs precies van afhankelijk en wat moet je nog zoal weten over het kostenplaatje? Lees verder voor het beste advies van Wrapvision.

4 FACTOREN DIE KOSTPRIJS VOOR KEUKENWRAP BEPALEN

1. DE OPPERVLAKTE VAN JE KEUKEN
Hoe groter de ruimte die je wilt laten wrappen, hoe meer je er logischerwijs voor betaalt. In de meeste gevallen hanteert een specialist een basisprijs en ook bij Wrapvision is dat het geval. Aan de andere kant betaal je voor het wrappen van een grote keuken in een villa natuurlijk een stuk meer dan dezelfde ruimte in een klein appartement.

De oppervlakte van de te behandelen ruimte heeft een directe invloed op de kostprijs, gewoon omdat interieurfolie per vierkante meter of lopende meter aangerekend wordt. Daarbij zijn voor het wrappen van een grote keuken natuurlijk ook meer arbeidsuren nodig en dat heeft eveneens een invloed op wat je betaalt.

2. DE COMPLEXITEIT VAN DE WERKZAAMHEDEN
Hoeveel je betaalt voor wrap in de keuken hangt niet alleen af van de absolute oppervlakte van de ruimte, maar ook van:

  • Hoe moeilijk bepaalde delen in je keuken te bereiken en te wrappen zijn
  • Het aantal frontjes dat je wilt laten wrappen
  • Of je alleen het aanrechtblad of ook alle keukenkastjes en andere elementen wilt laten wrappen
  • Eventuele voorbereidende werken, zoals het verwijderen van een loszittende laag op je kastjes of aanrecht.

Het wrappen van een kleine keuken waar wel veel verschillende kastjes en andere elementen in zitten, kost al snel een stukje meer dan een keuken met eenzelfde oppervlakte die eenvoudig is ingedeeld en ingericht. Juist daarom is het belangrijk om je niet blind te staren op de loutere oppervlakte van de keuken, maar ook rekening te houden met jouw specifieke situatie.

3. JE VOORKEUREN QUA STIJL, PATROON EN KLEUR
Je laat je keuken in de eerste plaats wrappen om de ruimte duurzamer te maken, maar je wilt natuurlijk ook een beetje een mooi resultaat. Bij een gespecialiseerde service, zoals Wrapvision, kan je daarom kiezen uit een breed gamma aan kleuren, patronen en reliëfs – wel 200 verschillende! Zo bestaat er voor elke situatie en stijlvoorkeur een oplossing.

Belangrijk om te weten is dat mooi afgewerkte interieurfolie met een uniek patroon of een kleur soms wat meer kost dan gewoon een witte wrap voor de keuken. Als je je hele keuken laat wrappen, vertaalt zich dat dus in een hogere algemene kostprijs. Download zeker ons kleurenboek om te weten elke mogelijkheden we bieden, zodat je weet waarvoor je betaalt.

4. EXTRA WERKZAAMHEDEN
Een renovatie komt (bijna) nooit alleen en dat betekent dat de kostprijs voor de werkzaamheden misschien wel iets hoger komt te liggen dan je had gepland. Zolang je er iets voor in de plaats krijgt, is dat natuurlijk geen probleem.

Veel mensen kiezen ervoor om niet alleen hun keuken te laten wrappen, maar geven de ruimte ook met andere hulpmiddelen een compleet nieuwe look. Denk maar aan nieuwe kozijnen in een passende kleur of wandpanelen, als je huidige muur of behang begint af te takelen. Dergelijke extra opties zorgen voor een mooiere woning, maar verhogen ook het uiteindelijke prijskaartje.

JE KEUKEN WRAPPEN, NOG ALTIJD GOEDKOPER DAN EEN RENOVATIE

Hoe dan ook, je keuken laten wrappen is nog altijd een stuk goedkoper dan een complete renovatie. Bij Wrapvision hanteren we offertes vanaf € 999 euro . Hoewel de exacte prijs vooral afhangt van de afmetingen en indeling van de ruimte, betaal je nog steeds veel minder dan als je je keuken helemaal laat uitbreken, opnieuw laat schilderen of nieuwe keukenkastjes en een aanrechtblad laat inbouwen. Daarbij zijn er nog een aantal andere voordelen verbonden aan het wrappen van je keuken:

  • Keuken wrap aanbrengen gaat veel sneller en is in maximaal twee dagen klaar.
  • Het wrappen van je keuken brengt geen geluidsoverlast of stof met zich mee.
  • Je keuken blijft nog jarenlang mooi en is optimaal bestand tegen schade.

Belangrijk om te weten: deze resultaten zijn alleen mogelijk als je daadwerkelijk de hulp van een professional inschakelt, zoals Wrapvision. De combinatie van een unieke, professionele werkwijze en het gebruik van een hoogwaardige interieurfolie garandeert een prachtig resultaat dat ook nog eens duurzaam is.

BETAAL VOOR KEUKENWRAP VAN KWALITEIT, BIJ WRAPVISION

Ben je overtuigd van de meerwaarde van interieurfolie om je keuken te laten wrappen en wil je zelf wrap in je keuken laten aanbrengen? Neem dan gerust contact met ons op en we geven je graag advies en informatie over onze mogelijkheden. Als je een duidelijke prijsindicatie wilt voor het wrappen van je keuken, vraag dan gerust een offerte aan. Op basis van foto’s en de precieze afmetingen van je keuken bepalen we de kostprijs!