WAAROM MOET JE JE AANRECHTBLAD LATEN WRAPPEN?

Het aanrecht is een van de belangrijkste elementen van je keuken: je bereidt er ingrediënten voor, doet er de vaat en nog veel meer. Juist daardoor is het ook een van de eerste onderdelen van je keukeninrichting die aftakelt. Ten minste, als je er geen zorg voor draagt.

Heeft je aanrechtblad al heel wat te verduren gekregen en wil je er na jaren eindelijk iets aan doen? Dan is het misschien geen slecht idee om je aanrechtblad te laten wrappen. Hoewel veel mensen kiezen voor het wrappen van de hele keuken, kan je ook alleen dit onderdeel van de inrichting met interieurfolie laten behandelen. Waarom is dat nu zo interessant? Hier lees je er alles over.

KEUKENWRAP OP JE AANRECHTBLAD: DE VOORDELEN

Bij het wrappen van je keuken worden alle frontjes en uitstekende delen met een hoogwaardige interieurfolie bedekt. Als je ervoor kiest om alleen je aanrechtblad te laten wrappen, geniet je van een aantal interessante voordelen:

1. EEN MOOI, STIJLVOL AANRECHTBLAD
Je aanrechtblad laten wrappen is in de eerste plaats een goed idee als je dit onderdeel van je keuken in een nieuw jasje wilt steken. De bovenste laag van het aanrechtblad slijt al snel af, vooral als je regelmatig zelf kookt of de vaat doet met de hand. Verkleuring, vergeling en andere symptomen van veroudering zorgen dat het aanrechtblad minder goed bestand is tegen verdere schade, maar hebben ook een negatief effect op de uitstraling van de hele keuken.

Kies je ervoor om je aanrechtblad in de keuken te laten wrappen bij een specialist? Dan geniet je in één dag tijd weer van een prachtig aanrechtblad dat perfect bij je keuken past. Van strakke, moderne interieurfolie tot eerder landelijke oplossingen met warme kleuren of industriële designs, in ons downloadbaar kleurenboek vind je alles.

2. GEEN BRANDSCHADE AAN JE AANRECHTBLAD
Nog een goede reden om je aanrechtblad in de keuken te laten wrappen: dit onderdeel van je keuken wordt er brandwerend door en is voortaan beter bestand tegen hoge temperaturen. Bij Wrapvision gebruiken we een interieurfolie die geen schade ondervindt bij temperaturen tot wel 110° Celsius – en dat betekent zorgeloos koken.

Brandwerendheid is belangrijk bij een aanrechtblad, vooral als je zelf vaak kookt. Het is snel gebeurd dat je een pan van het vuur haalt en op je aanrecht zet, maar dankzij een interieurfolie van hoge kwaliteit vormt dat geen probleem. Daarbij brengen we je wrap voor de keuken ook altijd volgens een uniek proces aan, waardoor het resultaat langer meegaat en je keuken nog beter beschermd is tegen schade.

3. GOEDKOOP JE AANRECHTBLAD RENOVEREN
Een complete keukenrenovatie lijkt op het eerste gezicht misschien de beste oplossing als deze ruimte aan een make-over toe is, maar laat je niet misleiden: ook het wrappen van je aanrechtblad is een goede oplossing, zelfs vanuit financieel oogpunt.

De exacte prijs hangt vooral af van de omvang van het werk en de te behandelen oppervlakte, maar hoe dan ook ben je er minder aan kwijt dan als je je aanrechtblad laat uitbreken en een nieuw laat installeren. Wil je een duidelijke prijsindicatie voor het wrappen van je aanrechtblad bij Wrapvision? Vraag dan gerust een offerte</a aan. Op basis van foto’s en de precieze afmetingen kunnen we je vertellen wat je ervoor betaalt.

4. SNEL EEN NIEUWE LOOK IN JE KEUKEN
Heb je geen zin om drie weken te wachten voor je kunt genieten van een nieuw aanrechtblad? Zelfs als je alleen dit onderdeel laat vernieuwen of vervangen, duurt het lang voor je daadwerkelijk resultaat ziet.

Gelukkig is er een alternatief: je aanrechtblad laten wrappen. Onze specialisten zorgen ervoor dat het werk in één dag gedaan is en dat je geen last hebt van aanhoudende werkzaamheden, vuiligheid in je keuken en geluidsoverlast. Als kers op de taart maak je de look van je keuken bij Wrapvision nog completer met bijpassende wandpanelen en kozijnen. Allemaal in korte tijd gedaan, maar wel met een duurzaam resultaat.

HEEFT EEN AANRECHTBLAD WRAPPEN NADELEN?

De voordelen van het laten wrappen van je aanrechtblad gaan ver, maar voor je de knoop doorhakt, wil je natuurlijk graag weten of er ook nadelen aan verbonden zijn. Het enige mogelijke ‘nadeel’ van interieurfolie op je aanrechtblad is dat de onderliggende structuur van je aanrechtblad of bijvoorbeeld kasten niet verbeterd wordt. Als je dus ernstige schade ondervindt aan bepaalde elementen in je keuken, ga je dus beter toch voor een renovatie.

Ben je aan de andere kant gewoon op zoek naar een manier om je aanrechtblad of keukenkastjes een mooie, nieuwe look te geven en is eventuele schade oppervlakkig? Dan is interieurfolie perfect. Nog een mogelijk nadeel – maar ook weer niet echt – het kan even duren voor je tussen het enorme aanbod aan kleuren, patronen en designs bij Wrapvision de beste oplossing vindt voor jouw keuken. Maar dat is natuurlijk een luxeprobleem!

JE AANRECHTBLAD WRAPPEN: WRAPVISION STAAT VOOR JE KLAAR

Het aanrechtblad vormt zowat het centrum van je keuken en trekt dus ook meteen de aandacht. Dit onderdeel op professionele wijze laten wrappen is geen overbodige luxe, zeker wanneer je het door een expert als Wrapvision laat doen.

Wil je liever je hele keuken met interieurfolie laten behandelen of alleen bepaalde keukenkastjes laten wrappen? Dan helpen we je ook graag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en inspiratie, of vraag een offerte aan!