Elk jaar zien we nieuwe kleuren en materialen terug in de Nederlandse interieurs. En ook dit jaar zijn er een aantal nieuwe trends die je veel zult terugzien op de gram en Pinterest. We hebben een aantal van deze trends voor je op een rij gezet. Misschien haal je er inspiratie uit voor jouw interieur project bij Wrapvision.

Trend 1.

Dit jaar zullen we veel felle en gedurfde kleuren terugzien in de interieurs. Bijvoorbeeld een felblauwe bank of een knalroze side table. Maar ook op de muur zul je opvallende kleuren vinden, zoals oranje tinten of dieppaars. Wanneer je ervoor kiest om je muren een felle kleur te geven kun je met een keukenwrap de balans geven aan je interieur. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de keuken een mooie beige tint te geven of een zachtgroene tint.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om juist de keuken te laten spreken doormiddel van een felle kleur. Kies bijvoorbeeld voor een diepgroene keuken met een licht marmeren blad. Je kunt de rest van je woning dan neutraal houden en aankleden met bijpassende accessoires.

Met deze felle kleuren kun je alle kanten op en je kunt er zo gek maken als je zelf wilt.

Trend 2.

Krijg jij al paniek van al die felle kleuren dat is deze trend misschien wel iets voor jou! Natuurtinten ton sur ton. Deze trend veroverd al enkele jaren alle plaatjes in de Woonmagazines en gaat voorlopig nog nergens heen. Aardetinten als zandkleur, beide en taupe zien we dan nog het vaakst terug.

Dit is ook een trend die wij bij Wrapvision al jaren terugzien. De beige kleur, taupe en warm hout blijven populaire interieurfolies voor een keukenwrap. Je kunt met de kleuren nog alle kanten op in de rest van je interieur. Ook zien we vaak dat er wordt gecombineerd met verschillende aardetinten en houtfolies.

Trend 3.

Blauw, blauw en nog eens blauw. Het is een rustgevende kleur waar mensen vertrouwen in vinden. Er zijn enorm veel verschillende kleuren blauw en je ziet de kleur blauw steeds prominenter terug in de interieurs van 2023.

Een diep donkerblauwe muur leent zich bijvoorbeeld goed voor een keukenwrap in de kleur beige. Het tekent elkaar goed af en geeft een fijne balans in donker en licht en hard en zacht. Je kunt de kleur blauw ook terug laten komen in je keuken. Zo kun je natuurlijk een zachte kleur beige als basis nemen en een deel van de keuken of bepaalde details blauw maken. Zo speel je met de diepte van de ruimte en kun je vele kanten op.

Trend 4.

Na een lange periode van binnen zitten door de pandemie snakken we naar frisse lucht en natuur. Dit zien we duidelijk terug in de woontrends van 2023. Een licht interieur met de natuur als focus. We halen massaal de natuur in huis doormiddel van planten en bloemen.

Deze trend leent zich enorm goed voor een lichte keukenwrap in combinatie met een wat warmere houtkleur. Deze houten elementen kunnen we heel mooi terug laten komen doormiddel van de wandpanelen. De lattenwanden worden steeds populairder waardoor ze ook op steeds meer plekken in de woning worden gebruikt.

Een lichte kleur op de keuken waarbij bijvoorbeeld een wand of een deel van een keukeneiland wordt bekleed met een wandpaneel met warm houten latjes. Deze combinatie is perfect aan te kleden met verschillende planen en bloemen. Het gevoel van buiten naar binnen halen.