VERBOUWEN OF RE-STYLEN

Is je woning dringend aan een renovatie toe, maar wil je tegelijkertijd geld besparen? Dan is het misschien geen slecht idee om te kiezen voor een complete restyle, bij Wrapvision.

Je interieur restylen betekent in essentie dat je alles een nieuwe look geeft, zonder dat je daarvoor heel grondige verbouwingswerken moet laten doen. Zoals we verder zullen zien, breng dit enkele interessante voordelen met zich mee. Aan de andere kant is een complete renovatie natuurlijk in sommige gevallen de beste oplossing. Hoe je de juiste keuze maakt, lees je hier.

RENOVATIE VS. RESTYLE.

Je inrichting in het nieuw steken, dat doe je niet zomaar, want het gaat nu eenmaal om een grote investering. Daarbij heeft je keuze natuurlijk een enorme invloed op hoe de inrichting eruit gaat zien. We helpen je alvast op weg als je nog twijfelt tussen een renovatie of een eenvoudige restyle.

WANNEER EEN RENOVATIE?

Een complete renovatie is een goede oplossing voor je interieur als:

  • Je ruim voldoende budget beschikbaar hebt
  • Bepaalde elementen in je interieur onherstelbaar beschadigd zijn
  • Je in een verouderde woning leeft met structurele problemen
  • De te renoveren woning (nog) niet bewoond wordt

Een verbouwing valt niet te onderschatten, want er komen niet alleen veel kosten, maar ook geluidsoverlast bij kijken. Daarbij wordt je dagelijkse routine ernstig in de war gebracht, vooral als je grote, structurele renovaties laat doen aan de living, slaapkamer of keuken. We raden dan ook aan om je woning alleen helemaal te laten verbouwen als het echt niet anders kan.

WANNEER EEN RESTYLE?

Zoals gezegd is een restyle een minder ingrijpende renovatie van je keuken, die trouwens verschillende vormen kan aannemen. Niettemin gaan de voordelen van een restyle erg ver. Bij Wrapvision kies je tussen verschillende oplossingen, die samen zorgen voor een compleet interieur:

1. INTERIEURFOLIE VOOR EEN NIEUWE LOOK
Wil je in de eerste plaats de uitstraling van een ruimte veranderen, zoals de keuken of badkamer? Laat dan wrap of interieurfolie aanbrengen. Dit werk duurt maximaal twee dagen en levert je geen extra kopzorgen of geluidsoverlast op, maar na afloop ziet de ruimte er wel meteen helemaal nieuw uit. Daarbij is onze kwalitatief hoogwaardige interieurfolie hitte- en krasbestendig en verkrijgbaar in talloze kleuren, patronen en designs.

Onze interieurfolie dient om de frontjes en uitstekende delen van je keuken of een andere ruimte af te dekken, waardoor ze een compleet nieuwe look krijgen. Ook kies je helemaal zelf of je de volledige ruimte laat restylen of bijvoorbeeld alleen de keukenkastjes of de kozijnen.

2. WANDPANELEN VOOR ELKE RUIMTE
Het schilderen van muren of het aanbrengen van nieuw behang is een tijdrovende klus die meestal ook nog eens veel geld kost als je het professioneel laat doen of materiaal gebruikt van goede kwaliteit. Gelukkig bestaat er een alternatief: wandpanelen plaatsen. Wandpanelen hebben een bepaalde kleur of design en worden tegen je muur geïnstalleerd, zodat je jezelf vele uren werk of een hoog prijskaartje voor schilderwerken bespaart.

Onze wandpanelen bestaan uit fijne latjes, die je helemaal zelf kunt personaliseren met een interieurfolie naar keuze. De wandpanelen zijn te gebruiken tegen elk type muur en zorgen daarbij voor een uitstekende akoestische isolatie. Nog een voordeel? Deze oplossing bestaat uit gerecycleerd plastic, waardoor het ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam is.

3. KIES VOOR HOOGWAARDIGE KOZIJNEN
Vaak wordt de uitstraling van een ruimte bepaald door de minder opvallende elementen, zoals bijvoorbeeld je kozijnen. Hoewel die in essentie niet meer zijn dan het frame waar je deuren en ramen in zitten, hebben ze toch een grote invloed op de look en feel van je interieur. Laat je je huidige kozijnen afwerken in een kleur of materiaal die bij je inrichting past? Dan krijg je voor relatief weinig moeite een prachtig resultaat.

Ook in dit geval is onze interieurfolie een onmisbaar hulpmiddel, want daarmee geef je zelfs verouderde en verkleurde kozijnen in een mum van tijd een make-over. De folie is immers gemakkelijk te gebruiken op kleinere oppervlakken en bijvoorbeeld tussen spleetjes, zoals die bij kozijnen voorkomen. Het resultaat? Een naadloos ontwerp en dus kozijnen die echt bijdragen aan een stijlvol interieur.

MAAK DE JUISTE KEUZE EN GA VOOR EEN RESTYLE.

Bij Wrapvision helpen we je graag bij het creëren van een gezellig interieur en we geloven ook dat daarvoor geen vervelende, tijdrovende en ingrijpende renovatiewerken nodig zijn. Aan de andere kant is onze interieurfolie meer dan gewoon een oppervlakkige oplossing, want hij draagt wel degelijk bij aan je wooncomfort, -kwaliteit en -veiligheid. Wil je graag meer weten over Wrapvision, onze aanpak, onze interieurfolie en wat we ermee kunnen doen? Neem snel contact op of vraag meteen een offerte aan voor jouw restyle.